dimarts, 4 de març del 2014

Zeus i Europa

Una de les moltes relacions que va tenir Zeus va ser amb Europa, filla d’Agenor i Telefasa. Aquesta era una mortal molt bella i la seva pell era d’un color molt blanc. Un dia, Zeus la va veure jugant a la platja amb les seves donzelles i es va enamorar d’ella i, per guanyar el seu interès, va decidir convertir-se en un bou blanc. Així doncs, Zeus, amb la seva metamorfosis, es va apropar a Europa i, mentre que les donzelles d’aquesta es van anar al veure el gran bou blanc, Europa, es va quedar allà mirant-lo, com si estigués hipnotitzada. Després la donzella es va apropar, li va acariciar el llom i li va posar una garlanda de flors al coll i en aquell instant, Zeus es va ajupir i Europa es va seure sobre ell.

El rapte d'Europa, Tiziano 1560.
En aquell moment Zeus es va llançar al mar i va començar a cavalcar fins arribar a l’illa de Creta. Allà, Zeus es va mostrar tal i com era i Europa es va entregar a ell, ja que li va sorprendre que el mateix Deu de l’Olimp vulgues estar amb ella. Desesperats, tota la seva família va començar a buscar-la però sense cap resultat i, a l’illa, mentre la família de la donzella la buscava per tot arreu, Zeus i ella es van unir baix un arbre de plàtans que mai va deixar de florir i mai va perdre les seves fulles. D’aquesta unió van néixer Minos, Radamantis i Sarpedó. Però poc després, Zeus la va tenir que deixar, ja que estava casat amb Hera i tenia que anar-se’n amb ella i aquest la va casar amb el rei de Creta, Asterió. Abans de marxar, Zeus li va donar tres regals a Europa: Talos, un autòmat de bronze construït per Dèdal, una javelina que sempre donava en el blanc i un gos que mai deixava escapar a la seva caça.

Es diu que quan Europa va morir el seu nom va ser posat a tot el recorregut que van fer Zeus i ella fins arribar a Creta, d’aqui el nom del continent europeu, i que el bou en el que Zeus es va convertir va ser transformat en la constel·lació Tauro.


Informació: Enllaç i Enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada