divendres, 7 de març del 2014

Hefest

Hefest és fill de Zeus i d'Hera, també anomenat Volcà. És representat com un home lleig, suat, amb barba, pit descobert i sempre treballant en la farga. Zeus el nomenà el deu del foc i dels treballs manuals.
Treballa com a ferrer dins el volcà Etna, on la seva destressa no té limits, ajudat pels Cíclops; allà fabriquen els raios de Zeus, armes d'herois i qualsevol objecte de metall.


Algunes llegendes diuen que Hera el va engendrar ella mateixa per venjança com Zeus havia fet amb Atena, altres diuen que la seva pròpia mare el va expulsar de l'Olimp per ser deforme i coix. De qualsevol manera, Tetis va ser qui el va criar i a una festa que va acudir a l'Olimp va dur una pedra preciossa que havia fet Hefest. Hera va quedar meravellada i anonadada per qui l'habia fet va demanar a Hefest que tornés amb els deus. Ho va intentar de totes les maneres possibles, fins i tot drogant-lo però Hefest decidit a acabar amb això li regala a la seva mare biològica un tro d'or on una vegada asseguda no es va poder aixecar. Impossant, ara, ell mateix les seves condicions obligà a la seva mare a condecir-li el matrimoni amb Afrodita, la deesa de l'amor.
Però Afrodita li era infidel amb altres deus més importants, com Ares a qui, després de assaventar-se de la seva aventura, va ridiculitzar davant tots els deus capturant ambdós en una red màgica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada