dilluns, 3 de març del 2014

Les eugues de Diomedes

Diomède dévoré par ses chevaux, Gustave Moreau.
 Imatge
Diomedes, el rei de Tracia, posseïa un gran nombre d'eugues salvatjes i antropòfagues, de manera que Diomedes realitzava sacrificis per tal de poder mantenir aquestos animals forts i saludables, els alimentava amb els seus hostes. Així, aquestos animals tenien tanta força que havien de ser encadenats amb ferros gruixuts ja que, pel contrari, s'alliberarien i iniciarien una massacre a la població. I Euristeu, havent-se assabentat d'això, va ordenar a Hèracles el vuitè treball: domar aquestes perilloses eugues.

Hèracles va partir amb un grup de voluntaris i va aconseguir arrebatar els animals de Diomedes. Aquest últim es va enfadar tant que va juntar un exèrcir per matar Hèracles. No obstant, Hèracles va matar primer Diomedes i va llançar el seu cos, encara amb vida, a les seves eugues. Aleshores, després d'haver-lo devorat, les eugues es varen tornar tan manses que l'heroi les va poder lligar al carro de Diomedes per tal  de portarles cap a Micenes. 



Hércules y las yeguas de Diomedes, relleu en terracota. Imatge
Però aquest espisodi no finalitza aquí, ja que el poble es va aixecar contra ell per venjar la mort del seu rei, i Hèracles va haver de combarte novament i va recórrer a Abdero, un fill de Hermes, per a que mentre lluitava tingués cura de les eugues. Hèracles va obtindre la victòria en la seva batalla, però immediatament va adonar-se que Abdero havia set devorat per les eugues. L'heroi va enterrar els seus restes amb tots els honors i va fundar la ciutat d'Abdera en el seu nom.

I finalment, Hèracles va poder dur les eugues domesticades a Micenes, ja no practicaven la antropofagia, i les entregà a Euristeu, que les va consagrar a Hera, la seva Aliada. Es diu que les eugues varen morir en el mont Olimp devorades per les feres. 


Informació de: Enllaç i Enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada