dimarts, 4 de març del 2014

Hera

Hera era filla dels titans Cronos i Rea, germana de Zeus i esposa d'aquest. Com dona del Deu de l'Olimp, Hera es va convertir en la protectora de totes les dones casades, per això se la representava com una dona gelosa, venjativa i violenta, ja que Zeus provocava aquelles reaccions en ella per totes les vegades que el Deu la va enganyar. Però va tenir 5 fills amb Zeus: Hebe, Eris, Hefest, Ares i Ilitia. El paó reial representa a aquesta Deessa, ja que en les seves plumes porta els cent ulls d'Argos, fidel servidor d'aquesta. I aquests ulls representaven els ulls amb els quals Hera vigilava que el seu marit no li fos infidel.

De totes les relacions que va tenir Zeus va ser amb Alcmena quan Hera va montar el còlera. Quan Alcmena estava embarassada d'Hèracles, Hera va intentar que nasqués el bebé lligant les cames de la seva mare amb nusos, però no va resultar ja que la serventa d'Alcmena li va dir a la Deessa de l'Olimp que Hèracles ja havia nascut. Una nit, quan Hèracles era un infant, Hera va enviar dues serps per matar-lo però aquest va agafar una serp amb cada mà i va començar a jugar amb elles, sense ser ferit per cap de les serps. Però això no va acabar així. Quan Hèracles va ser gran, Hera va encarregar-li treballar per al rei Euristeu de Micenas i se li va ocórrer la idea dels dotze treballs, que el semideu va fer sense cap problema. No obstant, Zeus al veure això, va ayudar al seu fill en tot el que va poder i va castigar a Hera fins que es va reconciliar amb Hèracles.

Zeus i Hera, Annibale Carracci

Hera no només se la relaciona amb la gelosia, també amb el poder. Per exemple, una dia que ella i el seu marit Zeus estaven discutint sobre qui gaudia més dels plaers de l'amor, si l'home o la dona, va deixar cec a Tirèsies ja que li donava la raó a Zeus en aquella discussió.

També va protegir els Argonautes ajundant-los a sortir vius de les Roques Cianeas i dels passos entre Caribdis i Escila. Després, va participar en el concurs que es va fer en la festa del matrimoni entre Tetis i Peleu per esbrinar quina deessa era la més bella. Com Paris va triar a Afrodita, la seva còlera va caure sobre ell i sobre Troia, de manera que la balança es va inclinar sobre els grecs.

A més, va participar en la lluita contra els Gegants i va ser perseguida per Porfiri que s'havia enamorat d'ella. Quan aquest volia fer-la seva, Zeus va arribar en auxili de la deessa i li va llançar un raig a Porfiri que el va matar. El mateix va pasar al Ixió i el Deu de l'Olimp la va protegir mitjançant un núvol que va modelar per enganyar-lo.

Hera també va tomar part en la història de Sèmel, Eco, Cal·listo, etc, ensenyant-nos la seva gelosia i venjança.


Informació: Enllaç i Enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada