dissabte, 1 de març del 2014

Zeus, el gran Deu de l'Olimp

Zeus és el Deu suprem de l'Olimp, fill de Cronos i Rea. És el Deu del cel i sobirà dels Deus de l'Olimpc, així doncs, segons Homer, és considerat pare dels Deus i dels mortals.
Per arribar al poder, Zeus va tenir que enfrontar-se amb el seu pare i tot va començar així: Cronos, quan neixien els seus fills els deboraba, ja que li havien dit que un d'ells el destronaria. Quan Zeus va neixier, Rea va donar-li a Cronos una pedra envoltada en un mant per fer-li creure que era el seu fill menor i la mare el va ocultar a l'illa de Creta, on va ser alletat per Amaltea i criat per unes nimfes. Ja amb una edat adulta, Zeus va anar a veure el seu pare i el va obligar a vomitar els fills que es va empassar, però a Cronos no li va agradar l'actitud del seu fill i es va esdevenir una guerra entre aquests. Encara que Cronos va tenir l'ajuda dels titans, Zeus, amb l'ajuda de la resta de divinitats, va aconseguir guanyar al seu pare i els titans foren enviats al Tàrtar. A partir d'aquest moment, Zeus va governar el cel i sobre tots els Deus i mortals i va repartir la resta de poder entre els seus germans.
Danae i la pluja d'or de Vecellio Tizziano
(Zeus es converteix en or per arribar a Danae)

Els seus atributs són el llamp, l'àliga, el bou i el roure i posseïa el domini sobre les tempestes, els llamps i els trons. Encara que es va casar amb la seva germana Hera, Zeus va tenir relacions amb moltes dones, divines i mortals, utilitzant totes les metamorfosis própies d'aquest Deu. També va tenir relacions amb homes, com és el cas de Ganimides.



Informació: Enllaç i Enllaç 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada