dilluns, 3 de març del 2014

El naixement d'un nou heroi, Perseu

Acrisi era un rei que governava l'Argòlida, situat a les costes de Grècia, prop d'Arcadi. El rei va tenir una filla anomenada Dànae, i va decidir anar a consultar a l'oracle per sebre el futur d'aquesta. L'oracle li anuncià que moriria a mans del seu net. Per a que no es cumpleixi les paraules de l'oracle, el rei va decidir tancar a Dànae en una alta torre de bronze i vigilada per els seus guàrdies, per evitar que es casessi. Ningú podia veure, ni apropar-se aa la princesa.

Aquest mètode era molt eficaç però no per als dèus. Una nit, Zeus es va transformar en pluja d'or i passà a la torre. D'aquesta forma Dànae va donar a llum a un nen anomenat Perseu. Acrisi es va posar molt furiós perquè l'oracle va encertar. Així doncs, el rei va realitzar un pla per evitar el cumpliment de l'oracle. Va fer cridar a la seva filla, i li va dir que ja no era ben rebuda al regne. Ella li va demanar que fés fora a ella i que al menys deixés que el seu net estigui ben criat.

Acrisi va ordenar crear una barqueta, Dànae i el seu fill es col·locaren en aquesta i varen ser llançats al mar, que en aquell moment no estava calmada. Però Zeus, va demanar a Poseidó, dèu del mar, que posés la mar en calma i així, podrien sobreviure Dànae i Perseu. Les corrents els conduïren fins a una illa anomenada Sèrifos, on varen ser acollits per Polidectes, el rei d'aquella illa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada