dimecres, 5 de març del 2014

Perseu i el començament del seu viatge

Perseu va crèixer en aquella illa, Sèrifos, juntament amb la seva mare. El rei Polidectes s'enamorà d'ella i es volia casar. Però considerava al noi com un obstacle per a les seves intencions. Per aquest motiu, va cridar a Perseu i li va demanar que li duguessi el cap de Medusa, un monstre amb forma de dona i amb cabells de serp, la qual si algú s'atrevia a mirar-la directament als ulls, es convertiria en pedra. El noi acceptà el repte, ja que era complicat vèncer a aquell monstre.

Afortunadament, Perseu comptava amb l'ajuda d'Atenea, que li va donar un mirall de bronze. També li va indicar tot el que havia de fer: primer havia de visitar a les gorgones, unes bruixes que comprtien només un ull per poder veure-ho tot. Perseu els va robar l'ull a canvi de dir-li on es trobava Medusa, però finalment, va llançar l'ull a l'aigua per a que aquestes no advertissin a ningú les seves intencions. Unes ninfes li donaren un casc que el faria invisible, unes sandalies amb unes ales i un sac per ficar el cap de Medusa. I per últim, Hermes li donà una espasa màgica.

Amb l'ajuda d'aquests regals, Perseu va anar cap a les altres gorgones, on es trobava Medusa. Aquestes estaven dormides i ell, amb molt de compte, utilitzà l'escut per protegir-se de la mirada de Medusa. D'aquesta forma, Perseu tallà el cap del monstre. Encara que, amb la sang de Medusa, sortí Pegaso, un cavall amb ales i que a partir d'aquell moment, acompanyaria a aquest heroi en el seu viatge.
Perseo

Segons Ovidi, Perseu va veure a Atles, un tità al qual va ser advertit per l'oracle que un fill de Zeus li robaria les pomes del jardí de les Hespèrides. Per aquest motiu, el tità el va atacar violentament, però el noi va treure el cap de Medusa i el va convertir en pedra. D'aquí sorgeix l'origen de la cadena muntanyosa anomenada Atlas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada