divendres, 7 de març del 2014

El retorn a Tebes i la mort d'Antígona

Mentres, a Tebes, l'organització política havia canviat per complet. Quan Èdip és desterrat, els seus fills -Etèocles i Polinices- acorden alternant-se el tron cada any amb l'objectiu de governar els dos per igual. Però això no va ser possible, ja que quan era el torn de Etèocles, aquest es va aprofitar del seu càrrec i va desterrar al seu germà, obtenint d'aquesta manera el poder absolut a Tebes. 
Tot seguit, Polinices arriba a Argos, on es casa amb la filla del rei i comença a organitzar un exèrcit amb el qual atacarà Tebes anomenat " L'expedició dels set", ja que va dividir l'exèrcit en set parts, cadascuna amb un general. En plena batalla, Polinices ataca la zona que protegia el seu germà i s'enfronten a un combat on moren tot dos. Aleshores, Creont decideix no enterrar a cap membre de l'exèrcit que havia atacat Tebes i, per tant, tampoc a Polinices, però Antígona, que sentia un gran afecte pel seu germà, intenta convèncer a Creont per enterrar-lo, ja que els morts que no s'enterraven estaven condemnats a vagar pel món infinitament.
Sense resultats, Antígona tira terra sobre el cos del seu germà simulant així l'enterrament i Creont, com venjança, enterra viva a Antígona, que estava compromesa amb el seu fill, Hemó. Quan aquest s'adona del que ha fet el seu pare amb la seva estimada, intenta matar-lo però acaba suïcidant-se al costat d'Antigona i, la mare d'Hemó i esposa de Creont, al veure al seu fill mort, es suïcida també. Això causa l'absolut penediment per part del rei, que sense voler, ha causat la mort de tota la seva família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada