dimecres, 12 de març del 2014

Obtenció del velló d’or i retorn a Iolcos

Quan Jàson va arribar amb els argonautes a la Còlquida, va demanar el Velló d'Or al rei Eetes. Aquest li va dir que li donaria el Velló si aconseguia prendre’l d’un drac que mai dormia. Medea, filla d’Eetes, es va enamorar de Jàson i li va dir que l’ajudaria si tornava amb ella a Iolcos. Jàson va aconseguir agafar el Velló d'Or despres de que Medea utilitzés la seva magia per adormir el drac. Despres Jàson va fugir amb els seus homes, amb Medea i amb el germà d’aquesta, Apsirt.


Els homes d’Eetes els varen perseguir i Medea va matar al seu germà, el va despedaçar i va llançar els seus trossos al mar. El rei Eetes, horroritzat, es va centrar en recuperar els trossos del seu fill mort, donant-li temps a Medea i Jàson per fugir. En una altra versió Apsirt surt en persecució de Medea i Jàson i els alcança a la desembocadura del Danubi. Medea el fa creure que els Argonautes la han raptat i li demana que la ajudi, però resulta ser una trampa i Jàson el mata.

Quan finalment tornaren a Iolcos, Jàson li va donar el Velló d'Or a Pèlies i, amb l’ajuda de Medea, va tramar la mort de Pèlies. Medea va fer creure a les filles de Pèlies que podien tornar-li la joventut al seu pare si el tallaven en trossos i el coïen. Així ho varen fer i varen matar al rei, però Acast, fill de Pèlies, els va expulsar de Iolcos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada