dijous, 13 de febrer del 2014

Teseu a Atenes i el mite del Minotaure

Una volta a Atenes, i davant d'aquesta situació inesperada, Teseu va decidir esperar abans de mostrar la seva identitat. No obstant això, Medea, com que era bruixa, el va reconèixer i el va considerar un perill, ja que ella volia que el seu fill Medo fos l'hereu del tron. Per aquest motiu va idear un pla.
Teseu va anar d'incògnit a palau, cosa que va aprofitar Medea per convèncer al seu marit de que aquest nou ciutadà era un traïdor. Egeu va ordenar-li que lluités amb el brau de Creta (un brau que Posidó va fer sortir de l'aigua) per tal que aquest acabés amb ell. Però Teseu va matar-lo i va ésser convidat a un banquet a palau per celebrar la seva victòria. Durant aquest banquet, Medea va donar-li verí a Egeu per a que li posés a la copa al seu fill. Però quan va arribar el moment de tallar la carn, Teseu va treure la seva espassa i Egeu la va reconèixer. En aquell moment va adonar-se de tot i  li va prendre la copa dels llavis. Medea, després d'haver fracassat i haver estat descoberta, va fugir amb el seu fill.
Teseu fou reconegut oficialment com a fill del rei y hereu del tron, fet que va provocar una rebel·lió dels seu nebots, fills del seu germà Pal·lant, ja que un d'ells seria el successor si Egeu no tingués descendència. Teseu va matar gran part d'aquestos, i els altres decidiren fugir. Per tant, va ser aclamat per tots els atenesos i reconegut com a futur rei.
Més endavant, va presentar-se voluntari per a anar a Creta i enfrontar-se al Minotaure que vivia al laberint. Com ja sabem, Atenes enviava a Minos set homes i set dones joves que serien devorats pel Minotaure (una condició que Minos va imposar a Atenes per venjar la mort del seu fill Androgeu, mort a Atenes per ser el guanyador d'una competició).
Les naus en les que els joves arribaven a Creta portaven unes veles negres en senyal de dol. Però Teseu va prometre al seu pare que si sobrevivia canviaria les veles per unes altres de color blanc.

En arribar a Creta, Ariadna va enamorar-se d'ell i va proposar-li ajudar-lo a vèncer al Minotaure (que era el seu germà) si la portava amb ell a Atenes i la convertia en la seva dona. Teseu va acceptar. Ariadna sabia que ell era prou fort i valent per acostar-se al Minotaure, però també sabia que mai no aconseguiria trobar la sortida del laberint. Així que va donar-li un cabdell de fil. Teseu va cordar l'extrem d'aquest a la porta del laberint. Quan va trobar el Minotaure va clavar-li l'espassa, acabant així amb la seva vida. Després, va sortir del laberint, acompanyat dels altres atenesos, seguint el fil. I per últim, va embarcar de tornada a Atenes amb els seus companys i Ariadna.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada