dijous, 27 de febrer del 2014

Netejar els estables d'Augies

Un altre dels treballs que Euristeu va encomanar a Hèracles va ser netejar en un sol dia els estables d'Augies, rei de l'Èlide, al Peloponès. Aquest rei era fill d'Hèlios i havia rebut de part del seu pare una gran quantitat de bestiar que va ser reunit en un recinte sense possibilitat de sortir i sense rebre cap tipus de neteja, de manera que, al llarg de trenta anys, el fems es va anar amuntegant en unes quantitats monumentals i havia generat tota mena de gèrmens que havien envaït tota la península, desenvolupant grans epidèmies. 

Hèracles deviant el curs dels rius Alfeu i Peneu. Imatge
Aquest treball era desafiant, però lliure de risc. Així, Hèracles es va presentar davant Augies sense mencionar que havia set enviat per Euristeu. El rei, trobant tan absurda la seva intenció de netejar els estables en un sol dia, li va oferir tres-cents bous en cas que ho aconseguís. L'heroi va acceptar i Fileu, fill del rei, va acompanyar Hèracles per ser testimoni de tot el que succeís.

Hèracles es va posar a treballar immediatament, va desviar el curs dels rius Peneu i Alfeu, que estaven ubicats a una altura superior a l'estable, de manera que va conseguir netejar en un dia tota la brutícia acumulada al llarg dels anys.

Una altra imatge d'Hèracles desviant el curs dels rius Alfeu
 i Peneu. Imatge
Aleshores, l'heroi va anar en busca de la recompensa que el rei de l'Èlide havia promés, però Augies es va s'hi va negar ja que es va assabentar de que era una tasca encomanada per Euristeu. Així, es va celebrar un judici i Fileu va declarar a favor d'Hèracles, cosa que va provocar la ira d'Augies i els va fer fora del regne.

Finalment, Hèracles va tornar amb Euristeu, que es va assabentar de tot el que havia passat  i tampoc va donar per vàlid aquest treball. Més tard, Hèracles reuneix un exèrcit amb el qual va prendre la ciutat i va matar Augies, col·locant Fileu en el tro.

Informació de: Enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada