dijous, 27 de febrer del 2014

L'Hidra de Lerna

Com a segon treball, Euristeu va ordenar a Hèrcales que matés l'Hidra de Lerna, una serp aquàtica filla de Tifó i Equidna que vivia en el llac de Lerna, que es trobava en el golf de l'Argòlida. Baix les aigües d'aquest llac hi havia una entrada a l'Inframón que l'Hidra cuidava. Era un monstre amb nou caps, tot i que segons altres versions eren més, i tenia la capacitat de regenerar dos caps per cada un que era tallat. Era una criatura extremadament verinosa, fins i tot el seu alè era mortal. 

Hèracles, amb l'ajuda d'Atenea, va trobar el monstre i començà a llançar-li fletxes, però cada vegada que li tallava un cap, en naixien dos en el seu lloc. A més, l'heroi es va veure també atacat per un cranc o llagosta gegant que Hera va enviar per tal d'ajudar l'Hidra.
Hércules y la Hidra de Lerna, de Gustave Moreau.
Imatge de: Enllaç
Aleshores, va recórrer al seu cosí Iolau, que l'havia acompanyat fins a Lerna. Mentre Hèracles es desfeia de la llagosta, Iolau prenia foc a diversos arbres. Amb les branques enceses, cremava les ferides causades per Hèracles cada vegada que tallava un cap, i d'aquesta manera varen aconseguir matar l'Hidra. 

Cal destacar que abans d'abandonar el pantà, Hèracles va tallar l'Hidra a trossos i la va enterrar. A més, va mullar les puntes de les seves fletxes amb la sang verinosa de la serp, convertint les seves fletxes en armes mortíferes.

L'Hidra i la llagosta varen ascendir al firmament gràcies a Atenea i varen donar lloc a les constel·lacions de l'Hidra, la Serp i Càncer, el cranc.

No obstant, Euristeu no va acceptar la mort de l'Hidra de Lerna com un treball, ja que no havia set únicament realitzat per Hèracles, sino que havia comptat amb l'ajuda del seu cosí Iolau. 

Informació de Enllaç i Enllaç



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada