dijous, 27 de febrer del 2014

El mite de Dèdal i Ícar

Com ja sabem, Dèdal fou un gran arquitecte, inventor y artista d'Atenes. Però va haver de fugir de la ciutat ja que havia matat al seu nebot. És així com Dèdal arriba a Creta. A més, en aquesta illa va casar-se amb una dona, amb la qual va tenir dos fills.

Dèdal amb el seu fill Ícar | Font
Sabem que allí va fer diversos treballs per al rei Minos. Un d'aquestos va ser la construcció del Laberint on va tancar al Minotaure. Segons una versió, Minos va tancar a Dèdal amb el seu fill Ícar al laberint perquè varen ajudar a Ariadna i Teseu. Altres versions diuen que varen ser empresonats per tal de mantenir en secret la sortida del laberint.  Fos com fos, Dèdal i el seu fill estaven atrapats al laberint.

Desesperat, Dèdal va dissenyar dos parells d'ales fetes de plomes d'ocells i cera d'abelles per al seu fill i per a ell, per tal de poder sortir volant.  Abans de partir, Dèdal va advertir al seu fill Ícar que no volés massa prop del sol, perquè es fondria la cera, ni massa lluny, perquè es remullarien i seria més difícil volar.


Les ales funcionaven i tots dos van aconseguir deixar Creta enrere. Dèdal estava en tot moment vigilant els moviments del seu fill, però aquest va oblidar-se de l'advertència del seu pare i va començar a elevar-se massa. Com Dèdal havia previst, la cera de les ales d'Ícar es va fondre per apropar-se massa al sol. Ícar va caure al mar i va morir ofegat. Dèdal, entristit, va recollir el seu cos i va enterrar-lo en l'illa que des d'aquell moment rep el nom d'Icària.  

Fonts d'on s'ha extret la informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada