dimarts, 27 de maig del 2014

Un altre 2x1.

Últimament ha fet algunes entrades amb dos petits referents junts, i aquí va una altra.
El primer és un videojoc de 1983, Dragon's Lair, que va contar amb la col·laboració d'un antic animador de Disney, Don Bluth. Us preguntareu "què té això que veure amb els clàssics grecollatins?" Bé, és sencill: la historia d'un heroi, Dirk l'Ardit, que tracta de rescatar a la princessa Daphne d'un drac. I molts de vosaltres ja sabreu qui era Dafne, la nimfa de la que Apol·lo es va enamorar i va perseguir-la fins que ella es tranformà en llorer.
L'altre referent d'avui també està relacionat amb la companyia Disney, en concret, parlo de la historia en la que un home, cansat d'estar tot sol es crea un company de fusta que és pràcticament el seu fill: Pinotxo. Pels de clàssiques, aquesta historia també és familiar, però amb algunes diferencies: m'estic referint al mite de Pigmalió i Galatea. Pigmalió era escultor i sacerdot a l'illa de Xipre, molt famós pel seu talent, essent conegut per ser fins i tot millor que Dèdal. Un día, va crear l'escultura d'una dona perfecta a la que va anomenar Galatea, i per la nit va somniar que cobrava vida. Al despertar, Afrodita estava al costat de l'estatua i, tras dir a Pigmalió que havia de ser feliç, la va transformar en una dona de veritat.
I no és l'única vegada que a Disney s'escolta parlar de aquesta parella, perquè a la serie animada de Hèrcules tenen un episodi sencer per aquest mite.
A més, fixeu-vos que l'acadèmia a la que va Hèrcules amb els seus amics és l'Acadèmia Prometeu.
Χαιρετε!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada