dimecres, 18 d’octubre del 2017

Gata Cattana

En Tomás Torres ja no és alumne del centre, però continua amb els ulls i les orelles ben obertes per descobrir els referents clàssics que ens envolten, que no són pocs, com podeu comprovar en aquest tema de Gata Cattana que ens envia.

Us animeu a trobar-los?


2 comentaris:

  1. - 1:06 Modus Operandi: llatinisme, “manera/forma d’actuar/obrar”.

    - 1:33 Gea: per als grecs seria la deïtat primigènia i ctònica que simbolitza la Terra, Gea sorgeix del Caos i d’ella neix Urà, amb qui tendria als Titans, Gegants, Cíclops i Hecatonquirs.

    - 2:11 Lisístrata: personatge femení de la comèdia d’Aristòfanes amb el mateix nom, al començament de l’obra Lisístrata anima a la resta de dones per a que facin vaga sexual.

    - 2:19 Amazona: les amazones eren un poble de la mitologia clàssica format i governat únicament per dones guerreres.

    - 2:20 Vestal romana. en la religió romana eren les sacerdotesses de la deessa Vesta, havien de ser verges i de família important.

    - 2:39 Prometeu: tità de segona generació que va ser castigat per Zeus per haver robat el foc fels déus i haver-s’ho donat als homes.

    - 2:43 Atena: deessa olímpica del panteó grec que simbolitza la saviesa, l’estratègia i justícia entre altres; va néixer del front de Zeus després que aquest es tragués a la seua mare, Metis.

    - 2:47 Titànides: éssers mitològics femenins (titans masculins) que sorgiren de Gea, de proporcions colossals. La més destacada és Rea, germana i la que seria esposa de Cronos.

    - 2:56 Eurídice: nimfa que s’enamora d’Orfeu, i que el dia de la seua boda després de ser raptada per un rival del seu promès mor degut a picadura d’una serp. Després Orfeu aniria a l’inframón a recuperar-la però al final de tot acaba perdent-la.

    - 3:23 Muses: en la mitologia grega eren les nimfes/divinitats que inspiraven les arts, filles de Zeus i acompanyant d’Apol·lo.

    ResponElimina