divendres, 31 d’octubre del 2014

Els clàssics donen molt de joc.

A tothom ens agraden els videojocs: alguns són dels populars Angry Birds i altres, del clàssic Mario Bros. I als creadors de videojocs els agraden les llengües clàssiques!
Una de les companyies que formen part de Square Enix, empresa japonesa, és Eidos Montreal, que ha desenvolupat jocs com Tomb Raider (2013) i Thief (2014). A més, Square Enix Europe és el nom actual de Eidos Interactive, absorbida per l'abans esmentada empresa nipona en 2009, a la que pertanyen més jocs, com Batman: Arkham Assylum (2009). I el nom d'aquesta empresa és grec, com podreu apreciar: es la transcripció fidel de la paraula ειδος, que la seva traducció és "forma", "aspecte", "tipus" o "especie".
Però aquí no terminen els referents d'aquesta empresa: tenen una serie de jocs que s'anomenen Deus Ex, que ens recorda a la frase llatina Deus ex machina (déu sorgit de la màquina), que té origen en el teatre grecoromà. I les seves referencies als clàssics segueixen: hi ha una entitat que sorgeix de la fusió de Dèdal i Ícar, que s'anomena Helios, qui originalment era el déu que personificava al sol.
Χαιρετε!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada