divendres, 11 de juliol del 2014

Una de mariners.

Fa molt poc que vaig parlar-vos d'en Proteu, personatge de Penny Dreadful. I avui, dies després d'aquesta entrada, he trobat un altre Proteu, però aquest té una conexió més obvia amb la mar.
Proteu és l'amic de la infància d'en Simbad a la pel·lícula de Simbad, la llegenda dels set mars. És, a més, el príncep de Siracura i un excel·lent soldat. Però Proteu no és l'únic "mitològic".
Primer tenim a Dimas, que és el pare de Proteu i rei de Siracusa; en la mitologia grega, aquest era el nom de quatre personatges: el pare de Hècuba i rei de Frigia; pare de Meges; el hermanastre de Hil·los, fill de Hèracles; i capità fenici esmentat a l'Odissea, la filla del qual era amiga de la princesa Nausica.
Després tenim a Kale, el segon al comandament del vaixell i el millor dels homes d'en Simbad. Com alguns ja sabreu, té el seu origen en la paraula grega bell, καλος.
Per últim tenim a la "mala" de la pel·lícula: Eris, que és,
obviament, la deesa de la discòrdia.
A més dels personatges, aquesta pel·lícula és quasi com una versió de l'Odissea, amb referències a les sirenes, els cíclops, l'hidra, entre d'altres.
Χαιρετε!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada