dimarts, 18 de febrer del 2014

Guerra de Troia


El que anomenam Guerra de Troia va començar amb la predicció de Cassandra, la qual era filla de Príam, el rei de Troia, que va visualitzar la destrucció de Troia a causa del naixement del seu germà Paris. Per a que Paris no pogués dur a terme el que va veure Cassandra, va ser abandonat quan era un recent nascut i morís, però no va passar perquè un pastor el va trobar i criar. Uns anys després, Paris es va assabentar de quin era el seu origen i va decidir anar a Troia, on se'l va anomenar com a príncep.

Paris va ser convidat a una festa en el palau de Menelau, el qual era rei d'Esparta i estava casat amb Helena de Grècia. Amb ajuda d'Afrodita, Paris sedueix a Helena i van fugir cap a Troia on Helena s'anomenaria Helena de Troia. Menelau es pren la fuga com un segrest i convoca a diferents polis gregues per atacar Troia, per aquest motiu la ciutat havia de preparar-se de l'atac per part d'una flota que arribaria en poc temps per a recuperar a Helena.

L'exèrcit grec estava liderat per Agamenón, el qual era el germà de Menelau, i contava amb el suport d'Aquil·les, d'Ulises i de Ajax, i els troians estaven liderats per Hèctor, el qual era el germà de Paris, però els aqueus els superaven en nombre.

Els grecs durant nou llargs anys van sotmetre la ciutat i es van quedar amb esclaus, entre ells es trobava Criseida, que era filla de Crises, el sacerdot d'Apol·lo, que va implorar un càstic per als grecs i es va manifestar en forma de plaga que va provocar una enfermetat entre les tropes aquees. Agamenón va retornar a Criseida però a canvi de la companya d'Aquil·les.

L'exèrcit aqueu va obtenir una gran derrota, però, encara així, Menelau recupera a Helena i se'n tornar amb ella a Esparta on, anys més tard, van rebre la visita de Telèmac que intentava cercar información sobre el seu pare, Ulisses; no obstant això Ajax, com a lider, va conseguir resistir l'avanç de l'exèrcit troià, però finalment la lluita la van guanyar els aqueus perquè Patrocles, el cosí de d'Aquil·les, va arribar amb la seva cuirassa. Creient tothom que era Aquil·les, tots van posar-se a combatre de nou. Hèctor va matar a Patrocles pensant que era Aquil·les, i aquest enfadat i amb ganes de venjança, va matar a Hèctor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada