dilluns, 9 de febrer del 2015

Formigues Quimera

Com ja sabeu, a mi m'agraden les sèries d'anime, i fa poc vaig veure una cosa en un anime que va captar la meva atenció.

A la sèrie Hunter X Hunter existeix una espècie d'insecte que s'anomena Chimera Ant (formiga quimera) i que té una forma de reproduir-se que gela la sang. Cada niu de formigues quimera té una reina que té com a objectiu produir més descendents per assegurar la supervivència de la seva espècie. Quan la reina devora altres éssers vius, és capaç de transmetre les característiques dels éssers vius que devora als seus fills. Per exemple, si una formiga quimera devora una mantis, els seus fills naixeran amb les potes davanteres d'una mantis, o si devora una libèl·lula, els descendents naixeran amb ales de libèl·lula. Però la seva fam no es limita només a insectes, ja que son capaços de devorar altres animals o fins i tot humans. De fet, la formiga reina que apareix en la imatge té una mesura de 2 metres.



Aquest fenomen, que en la sèrie s'anomena Fagogènesi, és una referència a la quimera, un monstre de la mitologia grega que tenia parts de diferents animals, normalment representat com un lleó amb un cap de cabra sortint de la seva esquena i una cua que termina amb cap de serpent. A més, el nom Fagogènesi prové de les paraules  φαγον, que és l'aorist de δω (menjar), i γένεσις (origen).


2 comentaris:

  1. Gràcies Michael! És terrorífica aquesta Quimera. Per cert, hi ha alguna manera de matar-la?

    ResponElimina
    Respostes
    1. En general, moren amb la mateixa facilitat que un animal normal i corrent. Per exemple les pistoles i altres armes de foc poden amb ells (si esperaves una resposta relacionada amb la mitologia sento desil·lusionar-te, jajaja).

      No obstant, cal tenir en compte que les cries de les formigues Quimera tenen característiques d'altres animals i que a vegades fa falta més que simplement disparar-los depenent de les característiques.

      Elimina