dijous, 25 de setembre del 2014

Un dolç molt temptador.

Alguns de vosaltres ja coneixereu la meva afició per la cuina i, especialment, per les postres. I és precisament això el que us porto: els Capezzoli de Venere.
Per si no sabeu italià, la traducció sería "mugrons de Venus", o "pezones de Venus" en castellà. Aquestos dolços provenen de Legagno (Verona), on era molt comú fer-los per a grans festivitats, com nupcies, però el seu auge va ser gràcies al compositor Antonio Salieri, qui era de la zona i un gran amant d'aquestos bombons, que quan tornava a Viena de Legagno sempre li regalava al emperador José II d'Austria.
Aquestos dolços són esmentats en les pel·lícules Amadeus i Chocolat, ambdues molt recomanables. Si cliqueu en els enllaços de les pel·lícules, podreu veure una escena de la primera on surten aquestes postres i el trailer de la segona. I per si algú té curiositat per provar-los o simplement, com a mi, li agrada estar-se en la cuina, deixo aquí la recepta original.
Χαιρετε!

1 comentari:

  1. Ai Alba, són les 14'30h i has fet que se m'ompli la boca d'aigua. Me'n vaig corrents a dinar; llàstima que per aquí a prop no trobaré els Capezzoli di Venere.

    ResponElimina